fredag den 16. september 2011

Scotch Bonnet BBQ sauce

Kære bloggers og madglade mennesker derude.

En ny smag ser dagens lys.

Nogle vil nok påstå, at BBQ sauce primært er noget man bruger om sommeren. Booooriiiing. Din grill er til for at blive brugt hele året, så tag dig dog sammen. Du kender godt det gode gamle motto: Om det er sommer, vinter eller slud, så skal grillen tages ud. Det gælder også hjemme hos os, så derfor grillede vi her til aften. Ingen grill aften uden en hjemmelavet BBQ sauce og denne aften gav mig lejlighed til, at prøve en opskrift af, som jeg har brygget på inde i hovedet, igennem længere tid.

4 dl. æbleeddike
2 dl. ketchup
4 dl. Brun farin
3 spsk. Vildblomst Honning
1 tsk. Dijon sennep
3 fede hvidløg
2 små løg
1 tsk. Lousiana pepper exchance red Serrano
1 tsk. salt
1 tsk. Cayenne peber
1 stk. Chocolate Scotch Bonnet chili

Hovedelen af opskriften kan du sikkert genkende fra tidligere, hvis du har læst om mine BBQ saucer. Jeg har dog valgt, at bruge frisk chili i stedet for og samtidig lige rette lidt til hist og her. Min valg af chili hænger sammen med, at jeg elsker den bløde runde, chokolade/nødde agtige smag, som følger med en Chokolate Scotch Bonnet. Du kan selvfølgelig prøve med en anden chili, men det vil naturligvis ikke give helt det samme.


Lad æbleeddiken koge. Blend løgene og hvidløgene sammen, da det giver en bedre konsistens til sidst. Herefter smider du alt andet end chilien i og lader det hele koge ind til en skøn masse. Slize til sidst din Chocolate Scotch Bonnet chili i to dele og fjern kernerne så styrken ikke bliver for voldsom. Se billedet til højre.

Grunden til du gør dette til aller sidst er, at du så kan tilpasse styrken efter behov. lad de to halve chilier ligge i saucen og smag til med jævne mellemrum, indtil den har den styrke du bedst kan lide. Så skal du tage dem op og derefter skal du blot lade det koge en 20-30 minutters tid. Evt. bruge en skefuld kartoffelmel hvis du ønsker den lidt tykkere til sidst. Det foretrækker jeg selv :)

Mig og mit lille testpanel bestående af min kæreste, hendes bror og hans kæreste testede min Scotch Bonnet BBQ sauce på spareribs og på chicken wings. Vi var helt enige om alle fire, at den smagte hamrende godt på spareribs, mens smagen ikke rigtig kom til sin ret på chicken wings. 

Gør dig selv den tjeneste når du griller dine spareribs, at smøre dem godt inde to gange under selve grillningen. Sæt derefter en smule ekstra sauce ind på bordet, så man kan give sine spareribs lidt ekstra, lige før den indtages. Det manglede vi desværre, da vi havde brugt det hele.

God fornøjelse derude og hvis du prøver opskriften, så skriv endelig tilbage hvis du kommer på noget, som gør den endnu bedre :)

God appetit.



1 kommentar:

  1. Den største styrke i chilien er ikke dens frø som mange tror, men sidder i frøstilken (lamellerne iden i)

    SvarSlet